FAQ: Galda spēle "Goldingen"

Tirgoņi: Sanāk tā, ka es sava gājiena laikā varu paspēt izmantot trīs atklājumus, ja mani divi tirgotāji jau atrodas uz diviem atklājumiem + pārvietot pēc tam vienu tirgotāju uz citu atklājumu un izmantot tā efektu?

Sava gājiena laikā ar tirgoņiem Tu vari izmantot pat 4 atklājumus, jo katru tirgoni var pārvietot vienu reizi.

Nosacījums ir tāds, ka Tava gājiena laikā Tavi abi tirgoņi jau atrodas uz atklājumiem un gūst ienākumus no tiem. Tās ir jau 2 iespējas.

  • Pēc tam, ja iegādājas ceļa posmu un atrod atklājumu, nekavējoties drīkst uz turieni pārvietot tirgoni un veikt maiņu. Šinī gadījumā tas attiektos uz atklājumiem – Maiņa (2:1) un Maiņa (3:1 zelta guldenis).
  • Var arī spēles bankā samaksāt 1 zelta guldeni par katru tirgoni, un katru no tiem vienu reizi pārcelt uz izdevīgu atklājumu. Ja pārceļ uz atklājumiem Maiņa (2:1) un Maiņa (3:1 zelta guldenis), tad tā efektu var izmantot uzreiz.

Var rasties jautājums – Kāpēc man maksāt 1 guldeni, lai pārvietotu tirgoni uz atklājuma Maiņa (3:1 zelta guldenis) no kura es iegūšu to pašu guldeni? Kur šeit izdevīgums?

Ja uz atklājuma atrodas cits spēlētāja tirgonis, tad tas tiek padzīts un Tu vari aizsegtā veidā (neskatoties) paņemt 1 no viņa produktu kārtīm. Iespējams ka tieši tā varētu būt tā kārts, kura ir tik ļoti nepieciešama. Papildus apspēlētais spēlētājs tiek novājināts, jo viņa tirgonis atgriežas pilsētā, iespējams pat būs spiest pārdomāt savu tālāko taktiku, kas dos laika priekšrocību Tev. Gadījumā ja Tev ir iekrātas vairākas vienādas kārtis, tad vari samainīt tās pret vienu guldeni un pārvietot otru tirgoni uz citu atklājumu vai izdarīt sev interesējošu pirkumu.

<< Atpakaļ