FAQ: Galda spēle "Goldingen"

Karalis: Ja man pieder karalis, es varu izmantot privilēģijas karti "Karalis", lai pārvietotu viņu uz citu vietu?

Jā! Privilēģijas kārts "Karalis" ir iespēja, kura ļauj pārvietot karali, kā arī atņemt to citam spēlētājam.

Situācijas:

  1. Tavā rīcībā ir karalis un tas atrodas kokzāģētavā. Ja Tu sava gājiena laikā atrodi atklājumu, piemēram, "Dārgumu lāde", tad karali uz atklājumu vari pārvietot nekavējoties. Privilēģijas kārts "Karalis" šādā situācijā nav nepieciešama un Tu vari to taupīt līdz sev izdevīgam brīdim.
  2. Tavā rīcībā ir karalis un tas atrodas kokzāģētavā, bet citam spēlētājam ir atklājums, piemēram, "Dārgumu lāde", kuru Tu vēlies iegūt. Tad sava gājiena laikā, izspēlējot privilēģijas kārti "Karalis", Tu vari uz atklājumu pārvietot karali, ar nosacījumu, ka no apspēlētā spēlētāja pilsētas, Tavas pilsētas un līdz vēlamai vietai ir izbūvēts tirdzniecības ceļš.
  3. Tev pieder privilēģijas kārts "Karalis". Dotajā brīdī karalis atrodas pie cita spēlētāja. Tiklīdz Tu izspēlēsi šo kārti, karalis pāries Tavā īpašumā un varēsi to novietot uz jebkura atklājuma vai kokzāģētavas vai marmora lauztuves ar nosacījumu, ka no apspēlētā spēlētāja pilsētas, Tavas pilsētas un līdz vēlamai vietai ir izbūvēts tirdzniecības ceļš. Karali var atņemt un pārvietot tikai tad, ja Tavs un otra spēlētāja tirdzniecības ceļš ir savienots.

<< Atpakaļ