FAQ: Galda spēle "Goldingen"

Diversija: Kādi ir visi iespējamie varianti kā izdzīt no savas pilsētas citu tirgoni un karali? Kā notiek izdzīšana? Vai tad kad ir pienācis tā cilvēka gājiens ko bloķē vai viņš saņem produktus?

Kādi ir visi iespējamie varianti kā izdzīt no savas pilsētas citu tirgoni un karali? Kā notiek izdzīšana?

  1. Svešu tirgoni, no savas pilsētas var izdzīt, ja tur atgriežas vismaz viens no bloķētā spēlētāja tirgoņiem, vai karalis. Varianti kā to paveikt:
    • Sagaidi, kad kādā no saviem gājieniem uzmetīsi uz sarkanā kauliņa piktogrammu – „Tirgonis". Tad izvēlies kuru no saviem tirgoņiem vēlies pārvietot uz  savu pilsētu. Paņem tirgoni, atliec atpakaļ pilsētā un svešais tirgonis atgriežās pats savā pilsētā.
    • Vienu savu tirgoni vari pārvietot: samaksājot spēles bankā 1 zelta guldeni. To var izdarīt sava gājiena laikā, kad ir izpildītas uz kauliņiem izmestās norādes. Samaksā zelta guldeni bankā, izvēlies kuru no saviem tirgoņiem vēlies pārvietot uz  savu pilsētu.  Paņem tirgoni, atliec atpakaļ pilsētā un svešais tirgonis atgriežās pats savā pilsētā.
    • Ja sava gājiena laikā pacelsi notikumu kārti „Streiks". Šajā gadījumā abi Tavi tirgoņi atgriežās pilsētā, līdz ar to svešais tirgonis dodās prom uz savu pilsētu.
    • Ja bloķētajam spēlētājam pieder privilēģijas kārts „Karalis", tad to izspēlējot un pārvietojot karali uz savu pilsētu, arī var aizdzīt prom svešo tirgoni. Šis gan ir samērā neizdevīgs variants, bet to noteikti var darīt, ja spēle tuvojas beigām un jūti, ka drīzumā uzvarēsi, jo karalis, kurš ir pilsētā, nedod nekādus papildus ienākumus - tikai aizsargā pilsētu no bloķēšanas.
  2. Svarīgi! Karali diversijās nevar iesasaistīt un pārvietot uz cita spēlētāja pilsētu.
  3. Svarīgi! Diversiju var veikt tikai pret to spēlētāju, kura pilsētā neatrodas neviens viņa tirgonis vai karalis.

Vai tad kad ir pienācis tā cilvēka gājiens ko bloķē vai viņš saņem produktus?

Jā! Bloķētais spēlētājs saņem produktu kārtis tāpat kā visi pārējie spēlētāji  ikreiz, kad kāds uzmet attiecīgo produktu, kuru viņš pats ražo savā pilsētā.

Lai gūtu ienākumus, nav jāgaida savs gājiens. Ir jāseko līdzi katra spēlētāja izmestajiem kauliņiem un jāsaņem kārtis attiecīgi pēc tā, ko ražo. Bloķēšana neietekmē spēlētāja ienākumus no savas pilsētas: amatnieki turpina ražot, īpašumos var turpināt veikt darbības.

Bloķēšana (Diversija) ietekmē spēlētāja darbības ārpus pilsētas. Šī darbība notiek tik ilgi, kamēr spēlētāja pilsētā taktiku „Divesrija" veic svešais tirgonis. Jāņem vērā, ka cita spēlētāja pilsētā var atrasties tikai viens svešs tirgonis.

  • Nesaņem ienākumos no Marmora lauztuvēm un Kokzāģētavas, ja tur atrodās bloķētā spēlētāja tirgonis vai karalis;
  • Nesaņem ienākumus un nevar veikt maiņu un citas darbības Atklājumos, ja tur atrodas bloķētā spēlētāja tirgonis vai karalis;
  • Nevar spēles bankā iegādāties privilēģiju kārtis un saņemt tās ja pacēlis notikumu kārti "Karnevāls", bet var turpināt tās iemainīt citiem spēlētājiem.
  • Nevar būvēt Meistardarbu.

<< Atpakaļ