Jaunumi Goldingen galda spēļu pasaulē

Galda spēle "Goldingen" Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijā

Ceturtdien, 2013. gada 9. janvārī bija īpaša diena. Tā bija diena, kad galda spēle "Goldingen" svinēja savu 2 mēnešu un precīzi 1 dienas jubileju, kopš tika sakomplektēta pirmā spēle. Tomēr vēl īpašāku šo dienu padarīja fakts, ka mēs viesojāmies Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijā, kur mūs sirsnīgi uzņēma aizsardzības ministrs Artis Pabriks ar jaunsargiem.

Pasākumā piedalījās Latvijas Republikas aizsardzības ministrs Artis Pabriks jaunsardzes vadība, triju Jaunsardzes novadu vadītāji un jaunsargu pārstāvji, kuri ar lielāko prieku un aizrautību iesaistījās galda spēles "Goldingen" spēlēšanā un ar entuziasmu cīnījās par uzvaru. Jo tuvāk jaunieši juta uzvaru, jo aktīvāka kļuva spēles gaita. Kamēr sākumā tika iepazīti spēles noteikumi, notika spēlēšana komandās pa divi, bet pavisam drīz izveidojās jau otrs spēlētāju galds un īstā cīņa varēja sākties. Katram bija sava taktika kā sasniegt mērķi.

"Jaunsardze ir viena no aizsardzības jomas prioritātēm, un esmu gandarīts, ka arī sabiedrība ir sapratusi šīs kustības nozīmību un sniedz atbalstu," sacīja aizsardzības ministrs. Viņš novēlēja jaunsargiem ne vien būt fiziski aktīviem un piedalīties nometnēs un pārgājienos, bet arī sanākt kopā un uzspēlēt stratēģiskās galda spēles. Līdz ar to, attīstīt ne tikai fizisko spēku, bet arī prāta asumu.

"Spēles mērķis ir aicināt cilvēkus sanākt kopā, būt aktīviem un komunikabliem - īpaši nozīmīgi tas ir laikā, kad bērni un jaunieši arvien vairāk laika pavada virtuālajā vidē. Šī ir spēle, ko var spēlēt visa ģimene, dažādu vecumu cilvēki, jo tajā var gan plānot un sacensties, gan sadarboties, gan strīdēties, jo dažkārt tikai strīdos dzimst patiesība.

Tāpat kā dzīvē, tā arī galda spēlē "Goldingen" iedzīvotāji veido savu karalisti. Viņi būvē, tirgojas, sadarbojas, palīdz viens otram, ir politiski aktīvi, nevilcinās - īstajā brīdi pieņem taktiskus lēmums, ir mērķtiecīgi un pats galvenais - viņi ir sabiedrībā, jo spēle pati ap sevi veido pozitīvu un enerģisku sabiedrību. Sabiedrība veido valsti.

Jaunsargi aktīvi parāda cieņu savai valstij un ir Latvijas patrioti, kuri ir izvēlējušies saglabāt latviskumu, latviešu valodu, apgūt Latvijas vēsturi, kultūru, disciplīnu, komandas darbu, prasmi sadarboties un labprāt laiku pavada kopīgos pasākumos. Tāpēc vēlos dāvināt jaunsargiem trīs spēļu "Goldingen" komplektus - katram novadam vienu. Ticībā, ka spēle "Goldingen" būs noderīgs instruments, kurš jauniešiem palīdzēs saglabāt to patriotisko ceļu, kuru viņi ir izvēlējušies iestājoties jaunsargos," tā pasniedzot jaunsargiem galda spēles "Goldingen" komplektus, sacīja tās autors.

Liels paldies Latvijas Republikas aizsardzības ministram Artim Pabrikam, jaunsardzes vadībai, jaunsardzes departamenta 1. 2. un 3 novada nodaļu vadītājiem un jaunsargu pārstāvjiem par sirsnīgu uzņemšanu!

Foto: Gatis Dieziņš (Rekrutēšanas un jaunsardzes centrs)

Ar oficiālo publikāciju variet iepazīties šeit (www.sargs.lv).

Pievienoties jaunsargiem un uzzināt par jaunsargu aktivitātēm un sasniegumiem variet šeit (www.rjc.gov.lv)!

Sarunas

Šeit vēl nav uzsāktas sarunas. Vari būt pirmais!

Visas sarunas

Lai piedalītos sarunās, ienāc vai reģistrējies!

<< Atpakaļ